Избор на автомобил втора употреба

При избора на автомобил втора ръка има три основни критерия:

Първият е купето. Най-важното тук е в "биографията" на колата да няма катастрофи, свързани с промяна геометрията на купето. Даже възстановените със специалните съвременни стендове за екстензии купета, имат повредени силови конструкции, които могат значително да влошат експлоатационните характеристики (ускорено износване на елементи от окачването, на гумите, увеличен разход на гориво) и безопасността, заради промяната в коравината на купето след удара.

В някои случаи възстановителната работа е толкова добра, че дори опитен специалист трудно може да открие проблема и това изисква поглеждане под тапицерията на колата в търсене на следи от ремонта. Трябва да се отбележи, че независимо от развитието на технологията и материалите, по елементите на купето, преминали ремонт, корозията се изявява доста по-бързо.

Вторият и трети критерии при избора на автомобил втора ръка са пробегът и редовното преминаване на сервизно обслужване. Цената на автомобил втора ръка се определя от две неща - естетиката на външния вид на автомобила и пробега. Но два външно еднакви автомобила с еднакъв пробег, да речем 200000 км, могат да имат съществена разлика в цените.

Първият е бил експлоатиран жестоко без редовно техническо обслужване до момент, когато нещо е притропало и се е наложила екстрена сервизна намеса. Вторият редовно е бил в сервиза за профилактични прегледи и извършване на регламентирано сервизно обслужване. В крайна сметка ценността на колата за купувача е във вложените за регулярната поддръжка средства. Затова при покупката търсете именно такива автомобили, които ще ви върнат дори и по-високата цена в безпроблемната си експлоатация.

От тук идва и интересен извод за тези, които карат колите си, но след време ще искат да ги продадат. Водете си сервизната книжка на колата, вкарвайте в нея всички разходи за резервни части и ремонт, удостоверявайки ги с фактури и отметки на сервиза. Когато тръгнете да си продавате колата, това непременно ще ви помогне да получите по-добра цена за нея.

TОП обяви

Технически характеристики

Налични модификации 20702. Моля сигнализирайте за грешки в информационната система !!